Додати новий коментар

Подрібнювач своїми руками

Українська

Подрібнювач для приготування кормів своїми руками

Подрібнювач трави, сіна, соломи для приготування кормів потрібен усім, хто займається розведенням птиці, кролів, свиней або має домашню худобу чи працює в саду. Виручити може саморобний подрібнювач, саме такий зробив один із відвідувачів форуму www.fermer.ru, детальний опис конструкції подрібнювача та процес його виготовлення викладено нижче. Все можна зробити своїми руками з підручних матеріалів.

Основа конструкції - вал довжиною 30 см (пруток 12 мм) з різьбою близько 5 см на одному кінці. Ніж (краще з полотна стрічкової пилорами) з двостороннім заточуванням має отвір посередині і кріпиться на валу між 4 гайками. Другий кінець затиснутий в дриль (з бічним рукояткою). Власне це і вся конструкція!

Листя, траву, коренеплоди (невеликі) кидаються у відро. Краще сидіти і тримати відро ногами, можна придумати тримач. Дриль включається, і ніж ріже стебла. Головне - пристосуватися, хвилин за десять розумієш, як краще, і далі все як по маслу.

Може здатися, що ніж буде битися об стінки відра, але це не так - ніж не б’ється і подрібнює траву, коренеплоди, свіжоскошене сіно так, як потрібно.
На дрилі ставляться максимально 2800 об / хв, для саморобного подрібнювача продуктивність дуже хороша!!!
Ось фото такого подрібнювача, зробленого своїми руками буквально за сорок хвилин роботи.

Подрібнювач_трави_1

Подрібнювач_трави_2

Ось так заточено ніж.

Подрібнювач_ніж_1

В принципі, для зменшення вібрації можна поставити два ножі хрест на хрест через гайку, але даному випадку вібрації взагалі немає, валик ідеально рівний, ніж збалансований (підвішується на нитку за отвір і де переважується, та сторона сточується). У цій конструкції подрібнювача для приготування кормів ніж трохи довгуватий, його можна вкоротити для полегшення маніпуляцій і більшої свободи дій. Якщо поставити другий ніж - процес різання буде проходити швидше. Хоча і так з половиною бачка, показаного на фото, за лічені секунди справляється, а це майже відро готової продукції.

Користувацький пошук